Kuka on IINA KUU

Kuka

Iina Kuu on tamperelainen laulaja-lauluntekijä.

Teini-iästä lähtien Iina on säveltänyt ja sanoittanut omia kappaleitaan, joskin välissä oli ruuhkavuosien ajan pitkä tauko. Sittemmin perheeseen tuli uusi kitara. Ja näin harrastus sai uutta tuulta alleen. Kitara löysi mukaan motoristi-tapahtumien iltanuotioille. Vähitellen Iina sai myös tilaisuuksia esiintyä yksityisillä trubaduuri-keikoilla covereita soittaen.

Vuonna 2016 Iina pääsi tekemään kappaletta "Kainaloon" Rap-artisti Sarkastinen kanssa. Tästä iso pallo lähti pyörimään ja Iina alkoi toteuttaa nuoruuden unelmaa. Omia kappaleita rupesi syntymään huimaa vauhtia. Muutamat niistä ovat osallistuneet eri lauluntekijä -kilpailuihinkin. Esimerkiksi UMK18, Salon lastenlaulukilpailu, Inspiraationa Juice, Juuri Nyt -lauluntekijäkilpailu.

Esiintymiset

Iina on esiintynyt jo lapsuudesta saakka. Varhaisimmiksi esityksiksi hän muistaa, kuinka hän esiintyi sukulaisille 4v synttäreillään laulaen Euroviisu-kappaleita hyppynaruun. Nuoruudessa esiintymiset olivat lähinnä koulun juhlissa ja rippileirien iltanuotioilla. Kallion Ilmaisutaidon lukiossa luonnollisesti tuli hieman esiintymiskokemusta lisää. Ja luontevana jatkumona Kirkon Nuorisotyön Ohjaajan opinnoissa musisointi ja esiintyminen jatkui.

Paluun jälkeen Iina on esiintynyt trubaduurina yksityistilaisuuksissa sekä "Duo Arktinen Kuu" kanssa mm baari-keikoilla.
Keväällä 2019 Iina julkaisi Jukka Ruostilan tuottamana debyyttisinglensä, Morsiamen laulu.

Instrumentit ja opiskelu

Yläasteella musiikkiluokalla instrumentiksi valikoitui kaksitasoiset sähköurut, jotka sittemmin vaihtuivat pianoon ja kitaraan.

Keväällä 2017 alkoivat CVT-laulutunnit näyttelijä Mika Tepsan opastuksella. Iina on pyrkinyt myös osallistumaan musiikin tekemiseen liittyviin work-shoppeihin kehittääkseen itseään ja päästäkseen eteenpäin uralla, niin laulujen tekijänä kuin esiintyvänä artistina.

Soittokaverit

Iina toimi solistina bilebändi Zembalon riveissä 11/2016-8/2017. Genrenä "retro-suomi-iskelmää". Sittemmin hän tapasi kitaristi-Samin, jonka kanssa he perustivat akustisen Duon "Arktinen Kuu", joka keskittyy esittämään omaa tuotantoa melodisesta popista baarilauluihin.

Nyt Arktinen Kuu on tauolla ja Iina suunnittelee kokoavansa isompaa kokoonpanoa, joka keskittyisi jo julkaistujen kappaleiden tyylisuuntaan.


Copy Right:Iina Kuu                                          Kaikki oikeudet pidätetään
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita